انتظار در فرهنگ تشیع چه جایگاهی دارد؟!

ساخت وبلاگ
زندگی انسان با انتظار و امید به آینده عجین شده است; به گونه ای که بدون انتظارزندگی شور و نشاط لازم برای تداوم ندارد .

حیات کنونی ظرف پویایی، تلاش و حرکت به سوی فردا و فرداها است، و چنین پویایی و حرکتی، بدون عنصر  انتظار ممکن نیست .

پدیده انتظار، انسان را به حرکت در جهت مناسب با آن بر می انگیزد و از هر حرکت و گرایش به جهتهای نامتناسب یا ناسازگار و متضاد با انتظار باز می دارد .

انتظار آرمانها و هدفهای برتر، اندیشه و عمل آدمی را در راستای تحقق آن آرمانها و هدفها قرار می دهد و انسان را وا می دارد تا راهها و شیوه هایی را برگزیند تا به خواسته ها و هدفهایش نزدیک شود و موانع راه را کنار زند . از اینجاست که انسان به آماده سازی خود و محیط خود می پردازد و زمینه آرمانها و هدفهای خویش را فراهم می آورد .

صبر و انتظار

یکی از اموری که همواره همراه انتظار فرج از آن یاد شده صبر است .

امام رضا علیه السلام فرمود: ما احسن الصبر و انتظار الفرج;  چه نیکوست شکیبایی و انتظار فرج .

آری انتظار بدون عنصر شکیبایی و صبر در برابر مشکلات، پوسته ای بدون مغز و قالبی بی محتوا است .

کسی که منتظر تحقق یافتن هدف آرمانی خویش است، باید تا شکل گرفتن آرمان، پایداری و شکیبایی کند و تاب و توان از دست ندهد، و هر ناملایمی را در آن راه با بردباری بپذیرد .

انتظار ظهور

نکته بسیار جالبی که از روایات مربوط به انتظار ظهور حضرت مهدی علیه السلام به دست می آید، اینکه انتظار فرج تنها طریقی برای رسیدن به هدف نیست; بلکه خود نیز موضوعیت دارد . بدان معنا که اگر کسی در انتظار راستین به سر برد، تفاوتی ندارد که به مورد انتظار خویش دست یابد یا دست نیابد .

بد نیست در اینجا به پاره ای از این روایات اشاره ای داشته باشیم:

1 . شخصی از امام صادق علیه السلام پرسید: درباره کسی که دارای ولایت پیشوایان است و انتظار ظهور حکومت حق را می کشد و در این حال از دنیا می رود، چه می فرمایید؟

امام علیه السلام در پاسخ فرمودند: هو بمنزلة من کان مع القائم فی فسطاطه - ثم سکت هنیئة - ثم قال: هو کمن کان مع رسول الله;  او همانند کسی است که با حضرت قائم علیه السلام در خیمه او باشد - سپس کمی سکوت کرد - و فرمود: او مانند کسی است که با پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بوده است . این مضمون در روایات فراوانی با تعبیرات مختلف نقل شده است .

2 . حضرت امام صادق علیه السلام می فرماید: او همانند شمشیر زنی در راه خداست  ; منزلة الضارب بسیفه فی سبیل الله .

3 . همچنین آن حضرت فرمودند: او همانند کسی است که در خدمت او [قائم علیه السلام] با شمشیر بر سر دشمنان بکوبد ; کمن قارع معه بسیفه .

4 . و نیز در مورد چنین انسانی فرمودند:همانند کسی است که در لشکرگاه او (امام زمان علیه السلام) باشد; بلکه به منزله کسی است که زیر پرچم قائم بوده باشد . ; بمنزلة من کان قاعدا فی عسکره لا بل بمنزلة من قعد تحت لواء القائم . 

5 . و در روایتی از امام حسین علیه السلام نقل شده که چنین فردی همانند کسی است که پیش روی پیامبر صلی الله علیه و آله با شمشیر جهاد کند، بمنزلة المجاهد بالسیف بین یدی رسول الله صلی الله علیه و آله . 

6 . و در روایتی دیگر از حضرت صادق علیه السلام همانند کسی دانسته شده که همراه با پیامبر صلی الله علیه و آله جنگ کرده و به شهادت رسیده است . بمنزلة من استشهد مع رسول الله .

منبع:http://www.hawzah.net


طبقه بندي : توسط : در سه شنبه بیست و پنجم مهر ۱۳۹۶image کانون فرهنگی امامت و مهدویت...
ما را در سایت کانون فرهنگی امامت و مهدویت دنبال می کنید

برچسب : جایگاهی, نویسنده : mmahdaveiat-kaua بازدید : 128 تاريخ : جمعه 28 مهر 1396 ساعت: 13:29